https://wabi-sabi.co.il/

איזה כיף היה להכיר את הטרנדים הכי חמים בעיצוב הפנים

את הקיץ ניצלתי ללמוד ולהתמקצע במטרה להשתפר בעבודתי.

סיימתי ללמוד קורס מתכנן מערכות תאורה בכיר שכללתי את יכולות השרטוט שלי בקורס Autocad  למתקדמים את יכולות השיווק בקורס לעריכת סרטונים ואת הידע והאהבה שלי לתרבות היפנית, בשתי סדרות הרצאות עם פרופ' יעקב רז ומרצים אחרים על תרבות יפן.

תיבלתי בהרצאות מזדמנות של פרופ' ניסים אוטמזגין על יפן העכשווית ושל חיים שוסטר על זן ואמנות האהבה. ואת הידע והאהבה שלי לתרבות היפנית, בשתי סדרות הרצאות עם פרופ' יעקב רז ומרצים אחרים על תרבות יפן.

 

 

אבל, האם ידעתם שהצבע הכתום הולך להיות אחד הטרנדים המובילים בגלל דאעש?  שמעתי זאת בהרצאות המרעננות של גיל רויטר ונטלי יצחקוב על טרנדים, באולם מלא עד אפס מקום בעיקר במעצבות, כי מי כמונו המעצבים צריכים להתעדכן?

לערב הזוגי הזה חברו חזאית הטרנדים נתלי יצחקוב ויזם העיצוב גיל רויטר. גיל, בוגר עיצוב חזותי בשנקר, מעצב ומוביל סיורי עיצוב בתערוכות בעולם, דיבר על מהו טרנד וכיצד הוא נוצר, מהם עולמות התוכן שמהם ניתן לגבש מגמות עיצוב עתידיות, ומהם הטרנדים שנזכה לראות בשנים הקרובות.

נתלי יצחקוב, בוגרת מגמת אופנה בשנקר, אשר עבדה עם כוהנת הטרנדים לי אדלקוט, ניסתה לשתף אותנו בתשובה לשאלה מה יהיו הטרנדים של עולם האופנה והעיצוב בשנת 2020, וכיצד טרנד בא לידי ביטוי בעולמות האופנה, האדריכלות, האמנות והטכנולוגיה.  נתלי סקרה את האירועים הבולטים של השנה החולפת, כיצד מתרגמים אותם לטרנדים וצבעים דרך דימויים, ולבסוף נחשפנו ללוחות השראה נבואיים. ולקינוח נזכה להצצה לטרנדים הבאים הבולטים והחמים בעולם האופנה ועיצוב הפנים.

 

שניהם דיברו על מקורות ההשראה של חזאי הטרנדים ומה נדרש מאנשי המקצוע לעשות על מנת להתעדכן. איסוף מידע חזותי וכיצד ניתן לחלץ ממנו אסוציאציות ותובנות, שאיתן אפשר להסתכל קדימה. זוהי עבודה קשה של כיתות רגליים, והמצאות בכל החזיתות החשובות: אירועים, תערוכות, אתרים ומגזינים.

 

גם אירועים לא נעימים משאירים חותם בטרנדים, ואירועים בעולם משפיעים עליהם מאוד. למשל האסון שקרה במכה ב-2015 בו נמחצו למוות עולי רגל, הביא את דולצ'ה וגבנה ליצור קולקציה של חיג'אבים לבנים. בהשפעת משבר הפליטים יצר קניה ווסט ליין למותג האופנה המצליח שלו YEEZY. הכל כלול, הנשיא טרמפ, הליצנים המפחידים, הממד האקולוגי מצד אחד והטכנולוגי מצד שני.

 

ואיך ידעה נטלי עוד לפני זמן מה שהצבע השנה יהיה הכתום? בגלל התמונות האייקוניות של ההוצאות להורג של דאעש, ובגלל חגורות ההצלה של סירות הפליטים.

ולמי זה חשוב? למשל למעצבים, שלקוחותיהם רוצים להיות מעודכנים באופנה מצד אחד ושלא תתיישן במהרה מצד שני. בעולם גלובלי הטרנדים זוכים לחשיפה בינלאומית אך רבים מהם נותרים לוקאליים. משום כך יש לדעת להבחין בן טרנד שאורך חייו הוא 30-40 שנה לבין גחמה-FAD הנעלמת לאחר עונה או שתיים.

באופנת לבוש התגובות מאוד מהירות. בעידן האינסטגרם אין צורך להמתין בין תצוגת האפנה ועד שיגיעו הפריטים למדפים. גם לא נורא אם לא נוכל להסתכל על מה שרכשנו לפני מספר חודשים. בעיצוב פנים העניינים הם קצת יותר איטיים ויותר יקרים.

והרי התחזית:

סרטון

הצבע יהיה משמעותי בבתים שלנו בעתיד. כאמור, כתום מחמרה ועד פודרה,

העיור הצפוף נותן את אותותיו בעיצוב הפנים בכמה דרכים: מצד אחד פתרונות טכנולוגים וניצול המרחב הקטן ומצד שני מגמות של חזרה לטבע כדי לחוש בטוב בתוך החללים הקטנים והעירוניים.

אוספים הם אחד הטרנדים שמופיעים בתערוכות הבינלאומיות

ואיך אנחנו משתלבים בכל זה? חומרים טבעיים, עבודה בחללים קטנים, טכנולוגיה מפותחת, רובוטיקה ויצירתיות, הם כולם חלק מהאסתטיקה היפנית-הסגנון המוביל אותי בעיצוב הפנים. גם לדעת נתלי יצחקוב, העיר המובילה בעולם בטרנדים היא טוקיו ולא לשכוח כמה היא הולכת להיות חשובה באולימפיאדה ב-2022. אז הישארו אתי!

אסתטיקה יפנית

בית התה בדרך לחדר האוכל

הבקשה של ה. שהבית שלה בדרך לחדר האוכל יישא תכונות של בית תה, הביאו אותי לחקור בסוגיית האדריכלות של בית

צור קשר
close slider

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אם גם אתם אנשים מיוחדים, עם עולם פנימי עשיר, ידע תרבותי, ראיתם עולם ואתם מחפשים עיצובים לא שיגרתיים שיבטאו אתכם – בואו נישאר בקשר!
Call Now Button דילוג לתוכן