
דירת גג בבית ערבי בירושלים
את מעצבת הפנים אסתי די נור, אני פוגש מספר שבועות לאחר שחזרה מסיור עבודה נוסף בחו"ל. היא מארחת אותי בביתה מלא הקסם ומכינה לשנינו תה חם שנבחר בתשומת לב רבה, מתוך מבחר סוגים שהביאה איתה.

בית פרטי בבנימינה (אדריכלות: ג. אולמן)
"בעיני, בית הוא יצירה אישית ואינטימית מאוד של בעליו", היא מסבירה. "לכל אדם, זוג או משפחה יש סיפור, שנים של זיכרונות, ריגושים, תחביבים ואוספים. תפקידי כמעצבת הוא לסייע להם לבטא אותם בשפה אדריכלית – לייצר עבורם את החתימה האישית, שנשענת על מערכות היחסים בבית, שגרת היום הביתית ועל עולמם הפנימי".
ובאמת ביתה של אסתי די-נור מעוצב בעדינות וברגישות וגורם לי מיד להימשך אליו ואל הפריטים המיוחדים שממלאים אותו.
"העקרונות המנחים אותי בעיצוב ותכנון הבית", היא ממשיכה, "מושפעים מהקשר בין מקום, זמן ותרבות. בעבודתי אני עושה שימוש בידע, בניסיון ובבשלות שנרכשו בעבודה צמודה לאמנים, סופרים, מוזיקאים, רקדנים, אנשי תרבות ורוח. היכרותי עם עולם התרבות, האמנות והעיצוב, מקרבת אותי לאסתטיקה האותנטית, הכנה והבסיסית. הסגנון שלי מתחבר בטבעיות לעולמות התוכן של הלקוחות ונותן להם אינטרפרטציה במרחב".

דירה משפחתית ברחובות
ממתי ידעת שאת רוצה להיות מעצבת פנים?
"בגיל צעיר גיליתי בעצמי את הכישרון להבין חלל ולעצב אותו בדרך שמשלבת פונקציונליות, עם יופי ואסתטיקה. מצאתי קסם רב ביחסי הגומלין שבין האדם לסביבת המגורים שלו ולחפצים שאיתם הוא חי – הוא מעצב אותם ומשתמש בהם, והם משקפים אותו.

בית משפחה בקיבוץ
המשיכה לאמנות וליופי מלווה אותי כל חיי. את דרכי בעולם העיצוב התחלתי בלימודי ארכיאולוגיה, נחשפתי לתולדות האדריכלות והתחקיתי אחר אורחות החיים והבניה בתקופות קדומות. מאוחר יותר המשכתי ללימודי עיצוב אדריכלי בטכניון והוספתי להשתלם במסגרות שונות בעיצוב תאורה ופרטי ריהוט, חומרים בבניה וכן בעיצוב חללים מסחריים. ואני בעלת תעודת מפקח בנייה, של ‘מרכז הבנייה הישראלי’ וחברה באיגוד אדריכלי הפנים".
איך היית מגדירה את הסגנון שמייחד אותך?
"אני מתעניינת בתרבות היפנית העתיקה ומוצאת בה ערכים טהורים של יופי, אסתטיקה ושקט, שמהדהדים בי. סגנון ה-Wabi-Sabi, שמקורו בזן בודהיזם של המאה ה-17 ביפן, הוא מיצוי של כל האיכויות שאני מעבירה בעבודתי. הוא מאדיר את השלמות שבחוסר השלמות ויש בו קורטוב מהתובנה המתלווה להיות הדברים פשוטים ובני חלוף. לכן גם בחרתי לקרוא לסטודיו שלי, ביתי המקצועי – Wabi-Sabi".
האם החללים שאת מעצבת נראים יפניים?
"ממש לא. טביעת האצבע שלי מקורית וייחודית לכל לקוח. אני עושה שימוש בעקרונות האסתטיקה היפנית: פשטות, בחירה של חומרים טבעיים באיכות מצויינת, א-סימטריה. אני יוצרת בתים מעוררי השראה, בעזרת חפצים שעקבות הזמן ניכרים בהם ומייפים אותם, כשהם מספרים את סיפור בעליהם.

בית פרטי במרכז הארץ (אדריכלות: ג. אולמן)
עבודתי מנומקת, מבלי להיסחף לטרנדים ולאופנות חולפות. אני מובילה את תהליך העבודה בצורה נעימה וקשובה ומאזנת בין הרצונות, הצרכים וההעדפות של כל השותפים לפרוייקט. אני יוצרת חללים זורמים, מוארים נכון, קושרים בין הסביבה לפנים וחשוב מכל, עוטפים את בני הבית בהרמוניה ומרכיבים את המקום השקט, שהם יקראו לו – הבית שלנו".

שילוב מחיצות יפניות בחדר רחצה
אלו שירותים את מעניקה?

מטבח בוילה בחוף כרמל
"אני מעצבת בתים פרטיים ודירות יוקרה. דירה שעיצבתי בירושלים נבחרה להשתתף באירוע בתים מבפנים, לפני מספר חודשים ואף זכתה לסיקור נרחב במדורי האדריכלות.
יחד עם זאת, בעיני לכל אחד מגיע ליהנות מעיצוב טוב ואני מעניקה את שירותי גם בתקציבים מוגבלים. לאחרונה עיצבתי דירה משפחתית ברחובות ואפילו דירת קיבוץ במעגן מיכאל.
אני מעניקה גם שירותי:
• Home styling – התערבות עיצובית לשינוי מראה הבית, שאינה מצריכה שינוי אדריכלי.
• עיצוב משרדים – בהתאמה לערכים ול-DNA-של החברה. לשיפור האווירה במשרד, להגברת תפוקת העובדים ולהערכה בקרב לקוחות ושותפים.
• עיצוב בתי אירוח צימרים – כמי שניהלה את בית ההארחה לאמנים ולאנשי רוח משכנות שאננים בירושלים במשך שנים רבות, אני מבינה את ציפיות התייר מחדרי האירוח בסטנדרט גבוה, ומכירה את השוק התחרותי שבו פועל התיירן.
• עיצוב חנויות – פיתחתי את חנות הספרים והמתנות של מוזיאון ישראל ואני יוצרת בחנויות עניין ונינוחות שמובילים להגדלת הפדיון ולעידוד לקוחות חוזרים".
תוכלי לתת 3 עצות זהב לעיצוב פנים?

אסתי די-נור בסטודיו וואבי-סאבי
1. "תהיו מקוריים – אל תעתיקו מהחברים ומה"ז'ורנלים". ראשית תהליך העיצוב הוא בהבנה של מי אתם ומה אתם רוצים שהבית יבטא. כך תבטיחו שזה יהיה באמת הבית שלכם.
2. תבחרו בתשומת לב את אדריכל הפנים שילווה אתכם – זהו תהליך ארוך ומאוד תובעני מבחינה רגשית וכספית, אתם חייבים לבטוח בו ובעבודה שיעשה עבורכם. במהלך העבודה, תנו לו להנחות אתכם ולהביא אתכם למקום שרציתם להגיע אליו.
3. פשוט תרוקנו את הבית מחפצים מיותרים – כל חפץ תופס מקום יקר לא רק בבית שלכם – אלא גם במחשבות, בזכרונות ובעולם הפנימי. אנחנו צוברים חפצים מתקופות חיים שכבר חלפו ומאנשים שכבר אינם מתגוררים בבית. הצמצום יוביל אתכם מיד לתחושה טובה ושקטה יותר".
לסיום, איזה בית את מבטיחה ללקוחותייך?
"אני אלווה אותם בביטחון במהלך הבנייה והשיפוץ ואדאג לשמור על מסגרות התקציב שהגדרנו. אצור איתם ועבורם חלל מעורר השראה וחשיבה. הוא יעודד תקשורת בין אישית, יצירתיות, פתיחות, מקוריות, יאפשר זרימת אנרגיה וחשוב מכל – הוא יראה נפלא ויהיה נח לחיות בו".
אשמח לעזור גם לכם להפוך את הבית שלכם למקום שקט, שנראה נפלא ומעורר השראה. לפגישת היכרות אישית ללא התחייבות, צלצלו עכשיו –054-2040064
[contact-form-7 id="1182" title="contact form – outbrain"]