https://wabi-sabi.co.il/

גינדי TLV

זה הבית אשר עצבתי לעצמי ומשמש אותי למגורים ולסטודיו לעיצוב פנים.
הבית משמש לאירוח משפחה בת שלושה ילדים ושישה נכדים, חברים, הרצאות ופרזנטציות.
אני מתגוררת בו מזה שנתיים בגפי. עברתי אליו מבית קרקע בבנימינה

הדירה ממוקמת בקומה 28 במגדלים בפרויקט השוק הסיטונאי בתל אביב. רוייקט חדש רב ממדים בניה רוויה.
92 מ"ר, מרפסת 12 מ"ר ומחסן 11 מ"ר 

תוספות ושינויים אחרי מסירת מפתח, תאורה וריהוט כ-250,000 ₪ זיכוי קבלן כמה אלפי ₪ בודדים.

שטח הדירות בפרוייקט קטן, אפילו במונחים של דירה תל אביבית. זו היתה מתוכננת להיות דירת 4 חדרים עם אפשרות לחבר חדר אחד עם השטח הציבורי ואת זה עשיתי מייד.

הפילוסופיה המינימליסטית שלי דורשת כי בבית גרים אנשים ולא חפצים ועל כן יש להפחית את העומס ושטחי האחסון ככל האפשר על מנת להשאיר חלל ומרחב פתוחים ונושמים. לעובדה שלדירה צמוד מחסן של 11 מ"ר יש תרומה לכך שכל מה שאיננו דרוש "מתחת ליד" יורד למחסן.

החלטתי לעצב את הדירה כדי שתשמש דוגמה לעבודתי, כאשר הלקוח והמעצב חד הם.  אני מעצבת באסתטיקה יפנית Wabi-Sabi מושג שקשה להמחיש ללקוחות. מדובר בזרם אסתטי ואורח חיים ברוח הזן, שמקורם ביפן של המאה ה-16. עיצוב צנוע בחמרים טבעיים שרואים בהם את עקבות הזמן.  

רקע
ההחלטה לקנות את הדירה היתה לאחר שראיתי הדמיה של הבניין התלתני הגבוה והתכנון שלו מאוד קסם לי. בעת הרכישה נאמר שלא ניתן יהיה לעשות שינויי דיירים כמקובל ושניתן או לקנות מעטפת בלבד תמורת זיכוי או לשנות לאחר קבלת מפתח.

בחרתי את האופציה השנייה, וביקשתי שלושה דברים בשלב הבנייה: להוריד חדר אחד, לא לספק מטבח כלל ואת שירותי האורחים להשאיר כחדר ללא אינסטלציה וחיפויים, במטרה להפוך אותו למזווה.

מקסמתי את מה שיכולתי לקבל מהקבלן ללא תוספות. בחירת הכלים הסניטריים, חיפויים ריצופים ודלתות התאפשרה ממבחר מצומצם מאוד, והיא לקחה כחצי שעה לכל הבית. לדלתות בחרתי דגם דמוי פורניר. הכלים הסניטריים היו יפים למדי. לחיפויים ולריצופים לא הקדשתי חשיבות כי ידעתי שיבוא עליהם בהמשך חיפוי טיח.

תכנית הבניין היא תלתנית, כך שבחלל הציבורי מתקבל קיר מעוגל. החלונות הם חלונות מסך בכל הבית למעט הממ"ד והם סופקו עם רפרפות ונציאניות בתוך הזכוכית.

התקרה המונמכת כ-12 ס"מ אפשרה לי להעביר חשמל בתקרה ובקירות הגבס כדי לאפשר נקודות חשמל לפי תכנון שלי ללא צורך בחציבה.

תכנון נכון אפשר ביצוע שינויים תוך זמן קצר ביותר – כחודש ימים, דבר שיש לו השלכה נוספת על התקציב.

תיאור הפרויקט:
דירה חדשה בפרויקט אורבני מאוד רווי, אולי הגדול בארץ עד כה 1540 יחידות דיור ב-4 מגדלים בני 48 קומות. המבנה הארכיטקטוני התלתני מאפשר 2 כווני אויר כוון אחד פונה לגרעין הבניין (המכיל מערכות, פיר אשפה מעליות וחדרי מדרגות) הדירה פונה לכוון דרום מזרח וזכתה לנוף פתוח – מקרוב אל נוף אורבני של שכונת מונטיפיורי ומרחוק להרי השומרון ממזרח וצפון מזרח והשפלה ובת ים מדרום.  

ישנם כמה אלמנטים מובילים, אשר עונים יפה לעקרונות האסתטיקה היפנית:

חלונות המסך עם הרפרפות ללא וילונות הם כמו קירות הבית היפני – קיר שהוא חלון וחלון שהוא קיר ואין צורך בוילונות, למעט מפני השמש.
בחירת חומרים הקונספט נאמן לעקרונות הWabi-Sabi – על פיו אני פועלת מדבר על שימוש בחמר הטבעי ובאמצעותו לספר את הסיפור.
רצפת הדירה חופתה בטיח מינרלי גס ביישום ידני על גבי הריצוף. כך גם חיפוי קירות החדרים הרטובים והמטבח באותו טיח עם אגרגציה (אבנים) עדינה יותר.
משטחי המטבח והאמבטיה באבן גרנית שחורה
רצפת המרפסת חופתה באבן בזלת שבורה באופן טבעי, המזכירה חצר בבתים כפריים.
נגרות ריהוט מותאם אישית כל הריהוט בבית הוא בנגרות אמן שהיא עבודה הפיסולית בחלל.

על הריהוט בחלל המרכזי אמון סטודיו Bikaku  וכולו בעץ אלון גושני בטכניקות שונות בשילוב ברזל מוחלד. (ראה עוד בטיפול בחלל המרכזי) חדר השינה בידי מו סלע, נגר העובד בשיטות מסורתיות יפניות ובסטודיו רהיט בעץ וברזל שנרכש בשוק הפשפשים.

תאורה האסתטיקה היפנית מעדיפה אור מסונן על פני אור ישיר. גופי תאורה מרכזיים מבוססים על בד מתוח המפזר את האור באופן שווה ונעים. גופי תאורה נוספים עשויים מקריסטל טבעי ואחרים הם up light  שנותנים תאורה לא ישירה.

וכמובן, המינימליזם שהוזכר שמשאיר את ההכרחי בלבד ומסתיר את השאר מהעין

תיאור מפורט של אחד מהחללים והפונקציות בבית
דלת הכניסה פונה ישירות ללא מבואה אל החלל הציבורי והמבט הראשון הוא אל הנוף האורבני הפתוח שהוא אחד השחקנים הראשיים כאן.

החלל הציבורי בצורת פלח אבטיח- בצלעות הישרות מוקמו המטבח ופינת האוכל והסלון בקשת המעוגלת בקו החלונות. בחללים קטנים עדיף להציב את הריהוט בהיקף ולהשאיר את המרכז פתוח. על כן החלטתי להציב את הספה עם הגב לחלונות ולא לחצות את החלל. זה לא מאפשר להציב טלויזיה בסלון. גב הספה המעוגל לפי רדיוס החלון והיא מרופדת בכותנה קטיפתית בצבע ורוד עתיק.

כל הריהוט בחלל המרכזי עוצב בידי נגר-אמן במיוחד למידות, הוא מחומר אחד- עץ אלון גושני לא מעובד בגימורים שונים וברזל חלוד. במטבח בחרנו בטכניקה יפנית הנקראת שוגי-באן. ארונות תחתונים בלבד דלתות ומגירות עץ מלא שרופות ומצופות בלכה. מדפים תלויים בשווי משקל בברזל חלוד מעל וידיות שחורות בפרזול ידני. פלטת שולחן עשויה האוכל מפרוסה של גוש עץ ששהה בבוצת נהר מאות שנים, אשר נחרצו בו החלקים הרכים באמצעות פצירה והשאירו אותו מחורץ כתחרה. הרגליים הן פירמידות ברזל מוחלד. ספסלים במקום כסאות אוכל, מרופדים בכריות כותנה כחולה אינדיגו.

גוף התאורה התלוי – המרכזי בחלל מפזר אור מעל שלחן האוכל. לאורה נוספת בפס לד מעל למטבח ומנורה עומדת ליד הספה נותנים תרחישים שונים לכל אזור.

שתי עבודות אמנות בלבד תלויות על גבי הקירות המועטים בחלל, שתהן של אמנים ישראלים עכשוויים. תחריט של פנחס כהן גן שחור על אפור מאסכולת "דלות החומר" והשני קולאז' של ארנה מילוא בוורוד ולבן.  פרגוד יפני עשוי נייר תות תלוי ליד דלת הכניסה ומסתיר את דלתות ארון החשמל.

סיכום אישי קצר של המעצב
על השאלה שאנחנו המעצבים והאדריכלים שואלים את עצמינו "האם קל יותר או קשה יותר לעצב בית עבור עצמך מאשר עבור לקוח?’ התשובה היא חד משמעית שקל יותר עשרת מונים.
המהות הקשה ביותר לפיצוח הם הרצונות והצרכים העמוקים ביותר של הדיירים. יש אמנם פרוגרמה שניתן לבנות עם הלקוח על הנייר, אבל ישנם עוד כל כך הרבה רבדים שצריך לצלול אליהם ולפצח ולעיתים קרובות הם לא נהירים ללקוח.
שאלות פרקטיות של צרכים אופי הדיירים, אך גם שאלות של טעם, סגנון, תרבות, צרכים פסיכולוגיים כמו, צורך בביטחון, שאפתנות, רוחניות לכל אחד מהם משמעות בעיצוב החלל.

את הדיון הזה עשיתי עם עצמי כמעט חמש שנים;  הזמן שחלף בין רכישת הדירה על הנייר ועד לקבלת המפתח. ובעיקר לא הייתי צריכה לשכנע אף אחד הלקוחה הסכימה מייד עם המעצבת. התוצאה חסכונית מאוד הן בתקציב והן בזמן ביחס לעיצוב דירת קבלן ברמת גימור זהה, כי הכל נעשה לאחר קבלת מפתח ולא נצרכתי לשינויי דיירים באמצעות הקבלן.

טיפ לקוראים
טיפ ראשון:
בדירות חדשות מקבלן, כדאי לבדוק את הנתונים של הדירה אל מול השינויים הרצויים ולשקול אלו מהשינויים נבקש מהקבלן ומה ניתן לעשות אחרי קבלת מפתח. מה שניתן לעשות אחרי- עדיף מבחינת תקציב, זמן ואיכות העבודה.

טיפ שני: מצאו קונספט מוביל וקו עיצובי ודבקו בו בקפידה, על מנת לייצר קופסה שקטה שהחיים בבית כבר יכניסו בה חיים.

טיפ שלישי: לתחושת מרחב בדירות קטנות צמצמו אלמנטים, חברו חללים קטנים לחלל גדול ונסו לשמור שגם הריהוט לא יחייץ אותו.  

רשימת ספקים חלקית
 STUDIO BIKAKU ריהוט חלל מרכזי ומטבח
חיפוי רצפה וקירות רטובים STUDIO B2BASIC
ריהוט חדר שינה מו סלע
תאורה אקסלוסיב
משטחי אבן שיש דן

צור קשר
close slider

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אם גם אתם אנשים מיוחדים, עם עולם פנימי עשיר, ידע תרבותי, ראיתם עולם ואתם מחפשים עיצובים לא שיגרתיים שיבטאו אתכם – בואו נישאר בקשר!
Call Now Button דילוג לתוכן