https://wabi-sabi.co.il/

קרמיקה עם רכות של טקסטיל

נהוג לחשוב על קרמיקה כחומר ליצירת כלי אחסון והגשת מזון או פסלים, אבל יפעת מצאה את הדרך ליצור ממנו פרטי ריהוט חזקים ולא שבירים. היא מצליחה ללכוד את הצורות הטבעיות שנותנות תחושה כי מדובר באלמנטים מן הטבע; סלעים או גזעי עצים.

 

 

את יפעת פגשתי בסטודיו שלה, שהוסב מבית מגורים קטן של פעם, לסטודיו משופץ בבית פרטי עם גינה מזמינה בקרית אונו. בחצר ניתן להתרשם מחלק מהעבודות שלה: מקבץ שולחנות קפה לסלון, שולחנות צד ושולחנות יפניים. חלוקי נחל ענקיים על הדשא מזמינים לישיבה בגינת התבלינים. שם יפעת אוהבת לפתוח את הבוקר עם כוס תה של עלי מרווה ושיבה רעננים.

בתוך הסטודיו ניתן להתרשם מה-DRUM TABLES  במימדים הייחודיים לה….גדולים ומשמעותיים, המחופים בגלזורות העדכניות ביותר שלה.

ריהוט קרמי זה הייחוד שלה. היא מצאה אותו לאחר שסיימה שני תארים אקדמאיים, כפי שציפו ממנה כבת למשפחה ירושלמית מסורתית. היא נולדה ברובע היהודי כדור שמיני בירושלים לאחת מהמשפחות הוותיקות, שהיו שותפות לתקומתה ולאחר שחרורה מהצבא ירדה ללב המאפליה- לתל אביב.

אחרי תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני בתקשורת המונים, עבדה כשכירה בתחום השיווק, אך עדיין לא הרגישה מסופקת מקצועית. היה לה חלום משונה ליצור ספה מקרמיקה. לבסוף מצאה חוג קרמיקה בו החלה לגלות את העולם הקרמי. בתחילה חשבה שזה תחביב. במשך שש שנים למדה והתנסתה, אך לא הצליחה להגשים את החלום.

היא שכרה מרפסת בסטודיו של יוצר קרמי קרוב למקום מגוריה. בערבים ובלילות, לאחר העבודה, חקרה וחיפשה חומרים, למדה טכנולוגיות של החומר ולאחר הרבה מאד עבודת רגליים תרתי משמע, החלה לגבש לעצמה פורמולה של חומר ושיטות עבודה ייחודיות לה. הזמינה חומרים מחו"ל, עשתה הרבה מאד ניסיונות, חוותה כישלונות וגם הצלחות ולאט לאט שיפרה את הפורמולה.

 

בשנת 2008 החליטה לעשות צעד משמעותי נוסף ופתחה את הסטודיו שלה במרכז תל אביב, בסמוך לכיכר רבין. עם השנים החליטה להעתיק את מקום מגוריה עם משפחתה לקריית אונו לטובת גידול בנותיה, ולאחר מספר שנים העבירה גם את הסטודיו שלה למיקומו הנוכחי בקריית אונו. כאן היא מוצאת את המיזוג הנכון בין חיי העבודה וחיי המשפחה במינונים המתאימים. כאן היא מוסיפה לחקור את יסודות החומר הקרמי ולהוציא ממנו תכונות חדשות בכל פעם. כאן היא ממשיכה ליצור פרטי ריהוט חדשים הנובעים מצורך של החיים. כך יצרה לראשונה את אמבטיית התינוקות הקרמית, כי רצתה שבנותיה ייהנו ממגע חומר נעים, שאינו מתכלה כאמבטיות הפלסטיק המקובלות. כדי להעניק להן חוויה חושית נוספת, צבעה את האמבטיה בצבעים עליזים ואף הדפיסה דגיגים, שאפשר לשחק איתם תוך כדי הרחצה.

 

צילום יפעת שטרנברג

היכולות הטכנולוגיות של יפעת בתחום הקרמיקה הן מבין המפותחות בארץ. כל פריט ריהוט נוצר על ידי שילוב ייחודי ומאזנים מדויקים של חומרי גלם וגלזורות, כך שהוא יציב כמו סלע, אך חלול וקל לשינוע. השילוב הזה הוא סוד הצלחתה. זהו הסגנון הייחודי לה שאחרים מתקשים להשיג. עבודותיה מבוקשות על ידי לקוחות ואדריכלים לריהוט פנים וחוץ, בבתי מלון ובמסעדות בארץ ובחו"ל. פריטיה נמכרים גם בארה"ב, צרפת, הונג קונג ואנגליה.

היא מייצרת נראות מעניינת, המשלבת רכות כמו של טקסטיל עם חוזק ואמידות, המאפשרים להשתמש בפריטים אלה כרהיטים. בטכניקה מורכבת היא משיגה גם צבעוניות מגוונת לפי צורך ולפי הזמנה.

ניתן להתרשם מעבודותיה באתר שלה: www.ifatshterenerg.co.il

 

אסתטיקה יפנית

בית התה בדרך לחדר האוכל

הבקשה של ה. שהבית שלה בדרך לחדר האוכל יישא תכונות של בית תה, הביאו אותי לחקור בסוגיית האדריכלות של בית

צור קשר
close slider

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אם גם אתם אנשים מיוחדים, עם עולם פנימי עשיר, ידע תרבותי, ראיתם עולם ואתם מחפשים עיצובים לא שיגרתיים שיבטאו אתכם – בואו נישאר בקשר!
Call Now Button דילוג לתוכן