לוף וסרדינים בליסבון: בקיץ האחרון אכלתי במסעדת Can the Can המומלצת, אוכל גורמה משימורים. מי מנחש ממה עשויים האלמנטים העיצוביים במקום?
בקיץ האחרון אכלתי במסעדת Can the Can אוכל גורמה משימורים, באיזור הכי יוקרתי של ליסבון.
כדי להסיר חשד שמא אני מתגעגעת לקונסרבים הצבאיים, המסעדה מומלצת במדריכים ובאתרי ביקורות מסעדות כמו Trip Advisor. הנה התפריט היצירתי שלה.
צריך לומר שהפורטוגלים שהיו אומה ימית התמחו ועדיין מיצרים שימורי דגים מעולים. אחרי הכל, גם קוויאר הוא סוג של שימורים.
אני התעניינתי בעיקר בעיצוב הפנים המסחרי של המסעדה והנה כמה תמונות המדברות בעד עצמן.
קופסאות שימורים הם החומר ממנו בנויים כל האלמנטים העיצוביים של המסעדה: על הקירות מדפי עץ עם תצוגה של שימורים נדירים וכלי-מטבח וינטג' מפוזרים בשתי הקומות של החלל.
גם גופי התאורה הם מקופסאות שימורים ובתווך משתלשלת נברשת ענקית… נו איך לא – מקופסאות שימורים.