https://wabi-sabi.co.il/

סטודיו firefly

טל בלומן ונעם גולן

האחד גר בבת חן והשני בהוד השרון. האחד אוטודידקט ובן של פסיכולוג,  והשני בעל תואר בהנדסת תעשייה וניהול ובנו של מסגר. האחד גדל בתוך המקצוע והשני עשה דרכו לשם מתוך תשוקה לחומר. הראשון הוא נעם גולן שהיה מנהל יצור בחברה גדולה, והשני הוא טל בלומן, שעבד ביצור גופי תאורה, עד שלמד את תכונות המתכות ואת הדרך לשלב ביניהן.

הם נפגשו לפני מספר שנים בפרויקט הקמת בר תצוגה ענק (דיספליי) לוודקהStoli  עבור מסעדת רוקה בהרצליה פיתוח עם המעצב גיא טורקניץ. טל עיצב ונעם ניהל את הפרויקט מטעם היצרן, ושם החל הקשר ביניהם.

טל, הבוגר מנועם בכשבע שנים נטל יוזמה, התקשר אליו והציע להקים משהו משותף. זה לא התרחש מיד, אבל בסוף אחרי שנתיים זה קרה וכנראה היה צריך לקרות, כי הסימביוזה ביניהם נראית מושלמת.

הם לא רוצים לגדול יותר, ואף שעברו לא מזמן מסטודיו קטן יותר, עם עוד שני עובדים, חשוב להם להיות מעורבים אישית בכל התהליכים, ולא להוציא את האיכות מהידיים שלהם. "חשוב לנו להישאר בית מלאכה ולא בית חרושת. אם הביקוש אלינו יעלה, נרשה לעצמנו לא לקבל כל עבודה, כי אנחנו מאמינים שחייבים לעבוד עם לקוחות שמפרים אותך ואתה מפרה אותם"

תיק העבודות שלהם מגוון גם במנעד המוצרים, גם בחומרים וגם בסגנון.

כאשר הם נשאלים על כך הם אומרים: "המתכננים זה לא אנחנו. הם מביאים אלינו את הרעיונות והעיצובים שלהם ואנחנו יורדים איתם לפרטי הביצוע. יתכן שהלקוח יגיע אלינו בלי אדריכל, או משום שיש לו עבודה על רהיט בלבד או משום שכבר נפרד מהאדריכל לפני סיום הפרויקט, ואז נסייע לו להבין מה הוא רוצה לעשות ונתכנן. אבל בדרך כלל אנחנו מקבלים תכניות ומבצעים".

מניסיוני אני יודעת שבעלי מלאכה העובדים עם המתכננים הגדולים והקפדנים, לא זכו במעמדם משום שהיו ראש קטן. אבל נעים לראות את הצניעות והכבוד שהם רוכשים למי שמביא את העבודה לפתחם.

ברשימת הפרויקטים שלהם ניתן לפגוש: עמדת שירות ובה כיורים מפליז בגימור אוקסיד מושחר במראה מיושן למסעדת שגב קיטשן גרדן.

עיצוב: סטודיו ירון טל | סטיילינג: עדי שגיא

ויטרינת זכוכית בפרופיל ברזל לגלידת פריזר ברמת גן בעיצוב שמרית קויפמן מסטודיו SK.

צילום: איתי סיקולסקי

דלפק קבלה וקיר כח למשרדים ברחוב הארבעה, בעיצוב ארנון ניר.

https://www.facebook.com/studio.firefly.tlv/

לשואו רום של מעצבת שמלות הכלה גליה יהב (תכנון אדריכל נסטור סנדבנק), הם ייצרו מתקן לשמלות כלה בחיתוכי לייזר, ותאי הלבשה ומחיצות בשילוב זכוכית שקופה ומראות.

צילום: איתי סיקולסקי

עוד ברשימת האדריכלים העובדים אתם – המעצב גד הלפרין ורון פליישר, שעיצב את מוזיאון אופטיקנה בשרונה. בניסיון לשמר את רוח התקופה נוצרו רהיטים חדשים מרהיטים ישנים, בשילוב פליז חדש.

למסעדת אלטו במרכז הקונגרסים בחיפה בתכנון מיקלה סימאונה, הם עיצבו חיפויי פליז בתאי שירותים וקיר טיפוגרפיה דקורטיבי בחיתוך לייזר שאורכו 10 מטרים וגובהו 3 מטרים.

למלון David Tower  בנתניה בעיצוב מיכאל אזולי, הם התבקשו לייצר אביזרים מפליז, לעיטור הקירות בגובה 6 מ', ספי דלתות לכל החדרים ו"ברוזים" השאולים מעולם הימאות ומשמשים לקשירת האניות למזח, בהתאם לרוח המסעות הימיים של הסולטן  דָאוּד פָאשָה, ששמשו כנושא ההשראה בעיצוב המלון. מיכאל אזולי אגב, הגיע אליהם באמצעות הפייסבוק.

צילום: איתי סיקולסקי

הכתבה המלאה בנושא נמצאת בקישור הבא – https://home.walla.co.il/item/2979125

טל, האחראי לשווק במדיה החברתית ובאתר, מצלם את הפרויקטים בעצמו, ועובד הן על הפיסבוק והן על האינסטגרם. יש להם כמעט 16,000 עוקבים בפייסבוק, ורבים מהם אדריכלים ומעצבים. האינסטגרם רק בחיתוליו ממאי האחרון ולכן עדיין מכיל פחות חברים. זוהי שיטה טובה להעביר תחושה של "מוכרות" אצל הלקוחות והאדריכלים, וכמו כל דבר גם את זה הם עושים בחריצות ובנחישות.

שניהם עושים הכול. יצור, התקנות, ניהול וגם שווק, אבל מטבע הדברים יש מי שחזק בתחום אחד ומי שמעדיף עיסוק בתחום אחר. השיחה איתם מתנהלת בנעימות. הם לא מנסים להרשים או להאפיל אחד על השני. לא ניסיתי לבקש לצלם אותם, כי קראתי בראיונות איתם שסירבו. ובכל זאת כמה תמונות מתהליכי העבודה, תפסו לפחות את נועם בעין המצלמה.

הם עובדים ברוב סוגי המתכות, מברזל דרך פליז, נחושת, ברונזה, נירוסטה אלומיניום ועד זכוכית. הם מתמחים בגימורים של קורוזיה (חלודה) פאטינה (חומר אבני לבן שמתיישב על מתכות בהתיישנותן), אוקסיד סלקטיבי (שילוב של שני סוגי גימור על פני אותו משטח) ועוד. הפליז הוא החומר האהוב עליהם לעבוד בו, וריתוכיו החשופים והעדינים נעשים בכסף. חייבים לדייק.

וכמו שאמרו עליהם (ב'בית ונוי'): "נדמה שהם מנסים, כמעט בכוח, בעולם מתועש, לשמור על הגילדה הקטנה והקסומה שלהם, תוך התעקשות ליצור הכול במו ידיהם". ואמנם ניכר כי זה מה שהם אוהבים לעשות ובזה הצלחתם. המגע היומיומי עם הלקוח, המוצר והחומר, הידע והניסיון שרכשו כל אחד לחוד בעבודות הקודמות ומה שהם מפתחים כאן, כל אלו נוסכים ביטחון במתכננים, שהתוצאה שתושג תהיה טובה ממה שהם עצמם חזו, ושאיתם יוכלו להסתכן וללכת רחוק יותר.

 

התמונות באדיבות האתר https://www.ffs.co.il/press/

אסתטיקה יפנית

בית התה בדרך לחדר האוכל

הבקשה של ה. שהבית שלה בדרך לחדר האוכל יישא תכונות של בית תה, הביאו אותי לחקור בסוגיית האדריכלות של בית

צור קשר
close slider

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אם גם אתם אנשים מיוחדים, עם עולם פנימי עשיר, ידע תרבותי, ראיתם עולם ואתם מחפשים עיצובים לא שיגרתיים שיבטאו אתכם – בואו נישאר בקשר!
Call Now Button דילוג לתוכן