Vetura Future הוא אזור תצוגה חדש שנפתח השנה, בבניין מראשית המאה, שהווה מקום לתנועה הפוטוריסטית. כיום הוא משופץ להיות בית מגורים. מעבר בין ביתנים שכולם מקדמים אותנו לעולם ירוק יותר. נקי יותר. ראוי יותר.
בין המציגים היה המעצב היפני Kodai Iwamoto עוסק בטכניקה של ניפוח פלסטיק. האמן מחמם צינורות פלסטיק ואחר כך מנפח אותם כמו זכוכית. התבניות אתן הוא עובד, כמו גם כמות האוויר והחום משפיעות על הצורה וכך החומר הזול מקבל אופי של כלי ייחודי בעבודת יד.
עוד באותו מתחם חברתMosaicomicro הממחזרת זכוכית לטובת יצור אריחים וחיפויים.
בשכונתIsola בעוד אחד מהארמונות הנטושים, הציג קולקטיב העיצוב ההולנדי Mutant Matter תערוכה מעניינת ורדיקלית על חומרים. הסתכלות ספקולטיבית של שחר לבנה הישראלי, בוגר אונ' איננדהובן בהולנד, על העתיד של חומר הפלסטיק. לבנה מדמיין בעתיד מצב בו פלסטיק הינו חומר נדיר, שנחצב משכבות קדומות השייכות להיסטוריה והוא יוצר ממנו כלים חדשים.
טכנולוגיה מובילה איכות חיים-אויר נקי
חברת פנסוניק, הדגימה השנה מתקן מרשים המבוסס על שתי טכנולוגיות של החברה, האחת משמשת לְייׅנוּן אוויר והשנייה היא עדשה מיוחדת. בחצר מבנה אוניברסיטה עתיק הוקמה בועה מתנפחת בצורת טיפה. הקהל הנכנס בקבוצות קטנות אל המבנה הממוזג וחווה קודם כל נשימה של אויר רענן, מלווה בלחות, המפוזרת בצורת טיפות מים זעירות באוויר. התחושה היא של הילוך בענן. מראות המוקרנים על גבי טיפות המים בעזרת הטכנולוגיה וצלילי מוזיקה מגבירים עוד את התחושה הסוריאליסטית והנעימה.
בטורטונה Tortona ב Super Studio-העמידה חברת Dassault Systèmes, "מעצבים לחיים בעידן הטכנולוגיה" ובו הוזמנו מספר מעצבים חשובים לפתור פתרונות הקשורים לזיהום אויר.
אחד מהם הוא האדריכל היפני Kengo Kuma. קומה חיבר עשרות שנים של ניסיון אדריכלי עם מסורת האוריגמי ויצר מיצב הנקרא "נשימה" או "לנשום". 120- פנלים מקופלים ביד, בדים מיוחדים שתוכננו כדי לספוג זיהום אויר מקופלים בשיטת האוריגמי ובגובה 6 מ'. 175 מ"ר של המתקן יכולים לספוג זיהום של 90,000 מכוניות בשנה. דאסו סיסטמז פיתחו גם תכנת תלת ממד ומציאות וירטואלית, המשמשת לתכנון בתעשיות שונות.
כולנו בחיפוש מתמיד אחר האיזון בין החיים בעיר והקרבה לטבע. גם אם אנחנו לא מודעים לכך.
יער הארזים-עיצוב פנים לחנות התיקים Valextra ועיצוב צמחוני שנותן כבוד לחיים.
Kengo Kuma מזוהה באופן כללי עם השאלה של האיזון בין החיים בעיר והקרבה לטבע. בעירו טוקיו, הוא אומר, על אף היותה מטרופולין ישנו שילוב רצוי בין השניים, במיוחד בקנה המידה, המאפשר הליכה רגלית ובשילוב גנים ציבוריים. במרחק לא רב מהדומו, הכנסייה המרכזית במילנו, בתוך חנות הדגל של חברת התיקים Valextra ביצירה הנקראת "היער" יצר Kengo Kuma את מה שהוא אוהב במיוחד, מיזוג בין העיר לטבע. אל חלל החנות הוא הביא 136 פרוסות גזעי ארז לבנון, הניצבים במאונך ומהווים בסיס להצגת התיקים היוקרתיים. בכך הוא נמנע מהצגת התיקים על גבי מדפים אופקיים ונותן מרחב להתבוננות בכל תיק. הצורה הארכיטקטונית של גזעים או עמודים, הניצבים בצפיפות המדמה יער, כמו גם השימוש המרובה בעץ אהובה על האדריכל והוא חוזר על המוטיב בעבודות רבות. חומרים נוספים המשמשים בעיצוב החנות הם שיש , Arzo חומר יוקרתי, שעומד בקונטרסט לעץ הלא מעובד וכן בדים רכים, המדגישים את הקונטקסט הנשי.