https://wabi-sabi.co.il/

מה לערוץ הספורט למעצבת פנים באסתטיקה יפנית – Engawa

כשהתקשרה לראשונה לא הבנתי למה בשיא המונדיאל ערוץ הספורט שצופים בו בעיקר גברים בא דוקא אלי לעשות אייטם על אדריכלות יפנית שמעורבות בו יותר נשים?

אז האייטם שלמעשה עניין אותם היה רכבים יפניים.
ובצדק הם חשבו שיש קשר בין כל הקצוות הללו-עיצוב וטכנולוגיה של רכבים ביפן לבין אספקטים שונים של התרבות היפנית.ֶ עדיין לא ראיתי את הכתבה אבל אני מבינה שלפני הם ראיינו את המסטר של האוריגמי אילן גריבי והמסטרית של הקרמיקה Kataoka Miho וואו, איזה כבוד להיות במחיצתם.
אז הסברתי על התפיסה האדריכלית היפנית ושורשיה, פרטי המגרות המופלאים שעשו ליBikaku על העקרונות של האסתטיקה היפנית שאני עובדת לפיהם
על הקבלה המושלמת שהwabi-sabi מקבל את הלא מושלם
וקצת דאחקות שהריצו המנחים
כדי להבין את זה אני מעתיקה כאן את התחקיר של ההפקה כפי שנשלח אלי כלשונו:
Engawa

המושג Engawa מגיע מהארכיטקטורה היפנית ומתאר אזור בבית ההופך את המפגש שבין פנים הבית והחצר להרמוני והדרגתי. האייטם הזה עובד סביב מוטו של פנים-חוץ, ובעיקר הרמוניה ביניהם.

הבסיס – ארכיטקטורה
מעבר לאינספור האנלוגיות בין רכב לבית ("נוחות, "תחושה של שייכות", "פונקציונליות" וכו'), נראה את בסיס התפיסה הארכיטקטונית היפנית, כפי שהיא מתבטאת בדירה אחת בתל אביב. ארכיטקטורה יפנית נתפסת במושגים של פגודות עדינות מול פריחת דובדבן, אבל למעשה זו ארכיטקטורה פונקציונלית מאד: FFF -FORM FOLLOWS FUNCTION
הארכיטקטורה והעיצוב היפניים מקפידים מאד על העיקרון שלכל דבר יש מקום, וזרימה מתאפשרת באמצעות סדר. אין שום חפץ או אלמנט עיצובי שהוא מקרי – בדומה מאד לאוטו.

יפן, בניגוד לתפיסות הרומנטיות, היא מדינה מאד אורבנית וצפופה בערים שלה, והבנייה האופיינית היא מאד מודרנית בקווים הישרים שלה.

אסתי דינור
אישה בעלת השכלה מאד רחבה שעבדה וניהלה מוסדות תרבותיים וציבוריים, עשתה הסבה לעיצוב פנים בסגנון יפני, והיא משמשת גם כמרצה בנושא. נסיעה אחת ליפן שינתה את התפיסה שלה, והכניסה אותה לעולם שלם של תוכן ואסתטיקה, שהיא מנסה להביא לישראל.

היא מעצבת חללים גדולים של משרדים וחברות, וגם כמה פרויקטים פרטיים. אסתי מדברת על האלמנט הפסיכולוגי של העיצוב היפני – התפקיד שיש לו במתן תחושה של רוגע ושלמות. רוב הדירות שהיא מעצבת הן עירוניות, ושם האתגר הוא להביא קצת טבע אל תוך הסביבה המאד סינתטית. לדבריה, היא עושה את זה על ידי שימוש בכל האלמנטים של העיצוב: אור, חומר, צורה וצבע.

הדירה
הדירה של אסתי במגדלי גינדי בתל אביב מגלמת את הערכים והטכניקה של הארכיטקטורה היפנית המודרנית. אפשר למצוא שם פריטים יותר מסורתיים כמו רהיטי עץ ומחיצות חצי שקופות (בדומה לפרגודי הנייר המפורסמים), אבל בעיקר עיצוב שמצליח להשתמש בהרבה חומרים טבעיים (בעיקר עץ) מבלי להתאמץ להיראות כ"כפרי".
המרפסת הפתוחה שלה (קומה גבוהה), היא דוגמה ליחסים בין חוץ ופנים: ניגודיות מצד אחד, וחומרים (אבן, צמחיה מתונה) דומים מצד שני.
הדירה השתתפה בפרויקט הבתים הפתוחים של תל אביב, וכבר אירחה מאות אנשים שבאו להתרשם מהעיצוב.
ניתן לראות בתמונות שבאמת לכל דבר יש סיפור וסיבה, ולמרות שאין שם חפצים או בנייה דרמטיים – הכל נראה קצת שונה: החל מהמקלחת המינימליסטית, ועד למטבח השחור שלא ברור אם הוא מאד מודרני או דווקא מאד עתיק.
תודה רבה נהניתי מאוד
 
"תודה על האירוח, היה אחלה …ֶ" כך כתבה לי היום לוטן מההפקה של ערוץ הספורט לאחר הצילומים אייטם שנערך בסטודיו שלי, שהוא גם הבית.

 

אסתטיקה יפנית

בית התה בדרך לחדר האוכל

הבקשה של ה. שהבית שלה בדרך לחדר האוכל יישא תכונות של בית תה, הביאו אותי לחקור בסוגיית האדריכלות של בית

צור קשר
close slider

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
אם גם אתם אנשים מיוחדים, עם עולם פנימי עשיר, ידע תרבותי, ראיתם עולם ואתם מחפשים עיצובים לא שיגרתיים שיבטאו אתכם – בואו נישאר בקשר!
Call Now Button דילוג לתוכן