סלון כלות הופך למסעדה

 

השלמתי תכנון מסעדה בחלל, המצוי בצפון הישן – מקום בו שכן בעבר סטודיו לשמלות כלה.

צפון רחוב דיזנגוף ממותג כאזור של אפנה עילית ובאופן מיוחד אפנת כלות. היה זה ביתם של מיטב המעצבים משנות השמונים ועד היום. על כן בחרתי להקדיש את עיצוב המסעדה לאופנת הכלות ואף תכננתי אותה כך, שתתאים לאירועים משפחתיים עד 150 איש.

5

החלל הנתון אפשר את תכנון המסעדה בשתי קומות עם גרם מדרגות, שהעלייה בו מעוררת תחושה של חדירה לתוך קונכייה. הקונכייה בעיני, היא מסתורין, מזוהה עם אימהות ועם ונוס אלת האהבה.

2

שלב המחקר וחיפוש ההשראות באדריכלות, הפגיש אותי עם כמה אלמנטים: מהיצירה האלמותית, הטאג’ מאהאל באגרה שבהודו – שאלתי את העדינות, בה הצליחו האמנים הוונציאנים לגלף את התחרה מן השיש. עוד שמשו לי השראה מספר עבודות איקוניות בלבן; מוזיאון של זהא חדיד ומיצב של האמן קריסטו וכמובן, שאבתי השראה יפנית גם מחנות נעליים לבנה של סטודיו ננדו בטוקיו ומבית תה קסום, של האדריכל האהוב עלי קנגו קומה.

3

4

 

עיצבתי מסעדה שכולה שיש, מהרצפה, הקירות, המדרגות והבר, כולל הריהוט – הכל בשיש. פרטי הריהוט והתאורה נבחרו ממותגי עיצוב נודעים כמו פירו ליסוני ונטוצי. החלונות והתקרה חופו במשרביות ממתכת כסופה בדגמים שונים, כך שגם ביום וגם בלילה, יהיה פנים הקונכייה מואר בכתמי אור החודרים דרך התחרה.

6

 

עשוי לעניין אותך

 
צור קשר

לקביעת פגישת ייעוץ:

שם*

דואר אלקטרוני*

טלפון