מדענים מעוצבים

אני שמחה להציג לראשונה משרדים שתכננתי למפעל של חברת הייטק באזור התעשייה בעפולה, שעוסקת בתחום מכשירי מדידה רפואיים.

 

החלל שאותר עבורם היה בקומת הקרקע, מקום שיועד בתחילה להיות קומת החניות של בניין תעשייתי. בחלל שגודלו 600 מ”ר תוכננו חדר נקי ומחסנים ואני הופקדתי על תכנון המשרדים במחצית השטח הנותר.

 

image6

 

קיבלתי חלל בגובה למעלה מ-5 מ’ בבטון חשוף, שמלכתחילה ידעתי שאשאיר במצבו הגולמי כניגוד לניקיון וללובן ההייטקיים שנדרשים ממפעל לציוד רפואי. האתגר המשמעותי שעמד בפני היה לתת מענה לעובדה שהחלונות, שתוכננו במקור לחניון, היו בגובה של מעל 3 מ’.

 

אנשים שעובדים רוב היום בחדר נקי מבודדים מאור ואוויר טבעיים ועל כן לתפיסתי, היה הכרח להכניס למשרדים אור, אויר וקצת תחושה של טבע. נתונים ששמעתי אחר כך בכנס תכנון מרחבי עבודה, חיזקו בדיעבד את העמדה שאלו דברים שלא רק מעלים משמעותית את התפוקה ואת שורת הרווח, אלא אף הכרחיים לבריאותם של העובדים במשרדים.

 

image17

 

בפרוגרמה ציין הלקוח כי אחד הערכים שהיה רוצה שיבואו לידי ביטוי בתכנון הוא הניקיון והשקיפות.

הבקשה הזו, בשילוב מה שנראה כמגבלה – החלונות הגבוהים והגימור המחוספס של המבנה התעשייתי, חברו לכדי פתרון: היכן שניתן, בשטחים הציבוריים, הושאר מלוא הגובה ואילו כל החציצות במשרדים, כולל הנמכות התקרה תוכננו להיות שקופים למעבר מקסימלי של אור. כל מערכות המיזוג, החשמל וכיבוי האש, נותרו חשופות.

 

image19

 

חדר הישיבות הוצב במרכז החלל ומסביבו יחידות המשרדים, קפטריה לאוכל ופינות מנוחה. חזית חלון ענק בקיר החדר הנקי הפונה לחלל המשרדים, מחופה בפילטר צהוב לסינון האור מאפשרת צפייה במתרחש בתוכו והתבוננות במדענים בפעולתם. זו ההתרחשות המעניינת ביותר וגם האלמנט התכנוני המרשים בחלל.

 

image25

 

עין עיט היא סמל להבחנה ולדיוק ועל כן נבחרה הציפור הזו ללוגו של החברה. מלבד הלוגו מעל הקבלה, מעטרים צילומי טבע של העיט את המשרדים והקפטריה. הצבעוניות העדינה שנבחרה היא של טבע בחומים ובירוקים. במעברים הוכנסה גם צמחייה טבעית מרעננת לעין ולנשמה.

מן הצד השני, התאורה היורדת במקבצים של כדורי אור ענקיים מעבירה תחושה סוריאליסטית של הרבה מאוד ירחים, שמשייטים בין קווי הגובה השונים של המבנה.

 

image10

עשוי לעניין אותך

 
צור קשר

לקביעת פגישת ייעוץ:

שם*

דואר אלקטרוני*

טלפון